UEFA nomineert Van Dijk, Messi en Ronaldo voor ereprijs

UEFA nomineert Van Dijk, Messi en Ronaldo voor ereprijs

15 augustus 2019 – Virgil van Dijk is genomineerd voor UEFA Men's Player of the Year. De centrale verdediger van Liverpool heeft echter hevige concurrentie. Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zijn de andere genomineerden. Op 29 augustus, tijdens de loting van de groepsfase van de Champions League, zal de winnaar worden bekendgemaakt.Op die dag zal ook duidelijk worden wie wordt verkozen tot beste doelman, verdediger, middenvelder en aanvaller van het afgelopen Champions League-seizoen. Van Dijk is, vanzelfsprekend, één van de gemonineerden voor beste verdediger. Ook Matthijs de Ligt, die de overstap van Ajax naar Juventus heeft gemaakt, maakt kans op die prijs. Oud-Ajacied en huidig FC Barcelona-speler Frenkie de Jong is één van de drie genomineerden voor beste middenvelder. Bij de UEFA-verkiezing zijn De Ligt en De Jong op een gedeeld achtste plaats geëindigd. 

Wint Van Dijk de prijs van UEFA Men's Player of the Year, dan wordt hij de opvolger van Luka Modric. Zijn concurrenten wisten al vaker beslag te leggen op de ereprijs. Ronaldo werd drie keer door de UEFA verkozen tot beste speler van het jaar en Messi tweemaal. De Oranje-captain won afgelopen seizoen met Liverpool de Champions League en is zodoende een goede kanshebber voor de winst. Eerder werd hij verkozen tot beste speler van de Premier League.

Miedema
Bij de vrouwen valt in elk geval geen Nederlander in de prijzen. Vivianne Miedema staat niet op de shortlist voor Women's Player of the Year. De aanvalster van Arsenal eindigde als vierde. Lucy Bronze, Ada Hegerberg en Amandine Henry (allen speelsters van Champions League-winnaar Olympique Lyon) zijn de kanshebbers.


  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020