Verhuurde Van de Looi geeft doorbraak bij FC Groningen niet op

Verhuurde Van de Looi geeft doorbraak bij FC Groningen niet op

15 augustus 2019 – Tom van de Looi wordt het komende jaar door FC Groningen verhuurd aan NEC, maar rekent erop dat hij nog altijd een toekomst heeft bij de Trots van het Noorden. Omdat de twintigjarige middenvelder onder Danny Buijs geen basisplaats heeft, gaat hij in de Eerste Divisie vlieguren maken.Het liefst speelt Van de Looi op het middenveld, maar in de voorbereiding op het nieuwe seizoen werd de jeugdinternational achterin geposteerd. "Achterin spelen vond ik minder leuk, maar ik begreep het wel. Ik had mezelf graag op het middenveld willen bewijzen, maar de spoeling achterin was dun. Toch zie ik mezelf echt meer als middenvelder", zegt hij daarover in gesprek met het Dagblad van het Noorden.

Van de Looi zegt dat NEC op zoek was naar een controleur met enige Eredivisie-ervaring en leiderschapskwaliteiten. "Iemand die ook nog belangrijk kan zijn in de organisatie van het elftal. Daarvoor zijn ze bij mij uitgekomen. Ik denk dat ik die rol goed in kan vullen."

Het komende jaar seizoen hoopt Van de Looi zich te bewijzen bij NEC. "Aan het einde van het seizoen kom ik terug bij FC Groningen. Dan ga ik mijn laatste contractjaar in en zou het mooi zijn als ik Eredivisie kan spelen. Dat is het doel", besluit hij.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 27 september 2020

  2. zaterdag 26 september 2020

  3. vrijdag 25 september 2020