Nederland
2 – 0
Oostenrijk

Fàbregas vindt schorsing onbegrijpelijk en wijst naar de VAR

Fàbregas vindt schorsing onbegrijpelijk en wijst naar de VAR

15 augustus 2019 – Cesc Fàbregas vindt het onbegrijpelijk dat hij geschorst is naar aanleiding van de rode kaart die hij afgelopen weekend ontving tegen Olympique Lyon (0-3). De Spaanse middenvelder van AS Monaco maakte na een halfuur een overtreding op Léo Dubois en kreeg na inmenging van de VAR een directe rode kaart. Volgens Fàbregas had hij niet de intentie om zijn tegenstander te raken.

"Ik ben enorm teleurgesteld door de beslissing om mij voor drie wedstrijden te schorsen. Ik ben de spelers, managers en experts dankbaar die me hebben gesteund en hebben gezien dat dit in geen enkel opzicht opzettelijk was. Ik wil niet klagen over de VAR, want ik denk het een goed hulpmiddel is om de scheidsrechter in bepaalde omstandigheden te helpen. Maar wanneer overtredingen in slow motion worden herhaald, zien ze er duizend keer erger uit dan ze zijn. En nog belangrijker: ze lijken soms met voorbedachten rade te zijn gemaakt, terwijl dat niet zo is", zegt de middenvelder via Instagram.

Fàbregas mist de duels met Metz, Nîmes en Strasbourg. "Ik ben er kapot van dat ik drie wedstrijden moet missen voor een onbewuste actie, waarvan ik vind dat het een duidelijk ongeluk was. Het spijt me voor mijn teamgenoten en fans dat zijn de gevolgen van mijn straf moeten ondergaan en nu zonder mij moeten spelen."

gerelateerd