Feyenoord
2 – 2
RKC Waalwijk

Waterman slijpt de messen alvast: "Ajax, kom maar op"

Waterman slijpt de messen alvast: "Ajax, kom maar op"

15 augustus 2019 – Boy Waterman keert eind deze maand voor even terug naar Nederland. Met APOEL Nicosia gaat de 35-jarige doelman met Ajax de strijd aan om een ticket voor de groepsfase van de Champions League. Volgens Waterman is Ajax 'zonder enige twijfel' favoriet. "Maar dat zegt niet dat Ajax naar de groepsfase gaat", aldus de goalie.

"Op basis van de historie, de begroting, de selectie en het afgelopen jaar moét Ajax winnen. Maar kom maar op...", daagt Waterman de Amsterdamse tegenstander uit in gesprek met De Telegraaf. De doelman heeft een verleden bij Ajax: van zijn negende tot zestiende speelde hij in de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Tot een doorbraak bij Ajax kwam het nooit. In Nederland keepte hij voor sc Heerenveen, AZ, ADO Den Haag, De Graafschap en PSV.

Ajax' prestaties van afgelopen seizoen hebben ook op Cyprus indruk gemaakt. "Ajax is over heel de wereld een grote club. En iedereen die ik hier spreek, is superpositief over de speelwijze en het inpassen van zelfopgeleide spelers door Ajax. Daar is men wel een beetje jaloers op, maar de mensen hier zien spelen tegen Ajax vooral als een heel mooie uitdaging. Ik heb de twee competitiewedstrijden en de duels in de derde voorronde gezien. Ajax is nog niet zo goed als vorig jaar. En dat kan ook niet", aldus Waterman.

Zoals het nu lijkt, zal Waterman niet op goal staan in het tweeluik met Ajax. De doelman raakte onlangs zijn basisplaats kwijt. "En dat was na het kampioenschap van afgelopen seizoen en het verlengen van mijn contract in mei wel balen. We hebben vier weken vakantie gehad en opeens was alles anders, omdat er een nieuwe keeper (Vid Belec, red.) is gekomen", zegt Waterman, die zijn reserverol met de wedstrijden tegen Ajax in het vooruitzicht extra zuur vindt.

gerelateerd