Lyon haalt met Reine-Adélaïde partner voor Memphis binnen

14 augustus 2019, 22:27

Olympique Lyon heeft zich per direct versterkt met Jeff Reine-Adélaïde. De buitenspeler komt Memphis Depay voorin vergezellen bij de medekoploper van de Ligue 1 en komt over van Angers SCO. Lyon betaalt minimaal 25 miljoen euro, dat nog kan oplopen met 2,5 miljoen en waarbij Angers enkele doorverkoopclaules heeft bedongen.

Dat maakt Lyon bekend via de officiële kanalen. Reine-Adélaïde tekent een contract tot en met 2024 bij de Franse topclub, dat eerder onder andere Joachim Andersen, Thiago Mendes en Youssouf Koné aantrok. Daar tegenover staat het vertrek van onder andere de bepalende spelers Tanguy Ndombélé, Ferland Mendy en Nabil Fekir.

De Franse buitenspeler komt uit de jeugd van Arsenal, voor wie hij geen enkele officiële wedstrijd in het eerste speelde. Bij Angers SCO brak hij door en maakte hij in een kleine vijftig wedstrijden vier doelpunten en gaf even zoveel assists. Afgelopen weekend scoorde hij tegen Girondins Bordeaux direct en gaf hij een assist. Saillant detail: komende vrijdag speelt hij direct tegen zijn oude club.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen