AZ-opponent ziet alleen kunstgras als nadeel van ander stadion

14 augustus 2019, 21:44

FC Mariupol heeft niet getwijfeld over het verzoek van AZ om in een ander stadion te spelen donderdagavond. De Oekraïners zeiden direct 'ja' op de vraag of er ook in het Cars Jeans Stadion gespeeld mocht worden in de return van de voorronde van de Europa League. "We respecteren de beslissing voor Den Haag en hebben zelf geen eisen gesteld. We zijn dan ook direct akkoord gegaan. Het is vooral een moeilijke situatie voor AZ."

Dat zei trainer Oleksandr Babych tijdens de persconferentie, geciteerd door de clubsite van AZ. "Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen. Maar dit is nu eenmaal hoe het is en we moeten spelen in Den Haag. Het kunstgras is eigenlijk het enige probleem", zei de coach. "In Oekraïne zijn we gewend op echt gras te spelen. Vorig seizoen hebben we één keer op kunstgras gespeeld en het eindigde toen in 1-1. Dat willen we morgen minimaal weer bereiken."

De oefenmeester zal het in Den Haag moeten stellen zonder spits Ruslan Fomin, die tijdens het heenduel ook niet van de partij was vanwege dezelfde blessure. "Zijn afwezigheid heeft zeker gevolgen voor onze tactiek. Gelukkig hebben we nog even de tijd om ons voor te bereiden", hield hij zich in nevelen over de formatie hoe hij wil gaan spelen.

Lees ook: Slot richt zich niet op onrust rondom stadion

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen