PAOK wil dat UEFA Pawson straft en hekelt commentaar De Vos

PAOK wil dat UEFA Pawson straft en hekelt commentaar De Vos

14 augustus 2019 – PAOK Saloniki is woensdagavond met een officiële verklaring gekomen over de wedstrijd tegen Ajax. De Griekse kampioen vindt dat scheidsrechter Craig Pawson (foto) ernstig heeft gefaald en daarvoor bestraft moet worden voor zijn optreden in de Johan Cruijff ArenA. 'Wij zijn van mening dat er een straf moet komen voor hem en die onmiddellijk opgelegd moet worden.' Dat schrijft de club op het eigen Instagram account. 'Deze schandelijke avond van het Europese voetbal moet worden onderzocht. Ook eisen we een verklaring van de EUFA over deze avond', schrijft PAOK, die dus vindt dat de arbiter (en zijn team) van dienst per direct een straf moeten krijgen van de Europese voetbalbond.

Daar blijft het overigens niet bij: ook commentator Sierd de Vos krijgt een veeg uit de pan. De commentator zou volgens de topclub racistisch zijn geweest, onder andere met de uitspraak: "Het gaat slecht met de Griekse economie zoals u weet, daarom hebben sommigen geen kleren meer." Een zonde, meent PAOK, dat aantekent dat hij werkt voor de hoofdsponsor van Ajax. De club vindt diens uitlatingen 'onaanvaardbaar'.

Lees ook: PAOK-coach woedend: "De drie penalty's maken het verschil"

Ajax schakelde PAOK Saloniki dinsdagavond uit in de voorronde van de Champions League, maar dat was mede omdat de club drie strafschoppen kreeg van arbiter Pawson. Het is nog onduidelijk of er acties volgen naar aanleiding van het duel: direct na het laatste fluitsignaal ging de hele Griekse bank namelijk los tegenover het kwartet, dat beschermd moest worden.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 18 januari 2020

  2. vrijdag 17 januari 2020