Bedrijvig Fortuna Sittard wil nog drietal, onder wie Rodríguez

Bedrijvig Fortuna Sittard wil nog drietal, onder wie Rodríguez

14 augustus 2019 – Fortuna Sittard kende deze zomer al bijna dertig (!) wijzigingen in de spelersselectie en voert daarmee de ranglijst wat transfers betreft aan in de Eredivisie. Toch is het nog lang niet gedaan met de wisselingen bij de Limburgse club: onder andere José Rodríguez is nog in beeld om te komen, ook is een centrale verdediger en creatieve aanvaller nog gewenst.Dat laat technisch manager Sjoerd Ars weten tegenover 1Limburg. Er moeten minimaal drie aanwinsten bij, waarbij Rodríguez - die afgelopen jaar werd gehuurd - concreet is. "Als hij 'ja' zegt, dan is het rond", aldus Ars, die bevestigt dat de komst van Joe Ledley van tafel is. Ook Lazaros Lamprou was in beeld, maar dat loopt vooralsnog spaak. Ars: "We houden dat wel warm. Links of rechts gaat er uiteindelijk iets vallen. Is het niet bij hem, dan is het bij een van de andere spelers waar we mee bezig zijn."

Voor Fortuna Sittard zijn spelers uit de Nederlandse competities vaak relatief duur, waardoor ze in het buitenland uitkomen. Of bij spelers met een krasje. "Dat is een risico, maar om te overleven zullen wij toch iets anders moeten doen dan de rest", legt Ars uit. Linksback George Cox zou ook naar Sittard komen, maar kwam er na het afleggen van de medische keuring toch niet uit met Fortuna.

Uitgaande transfers
Mogelijk vertrekt er ook nog een aantal spelers: voor Alexei Koselev en Mark Diemers is al langer sluimerende interesse, terwijl Amadou Ciss en Djibril Dianessy weg mogen. Het duo was al op weg naar de uitgang, maar de transfers van beide aanvallers kwamen niet rond. Ook Mickaël Malsa is overbodig en mag vertrekken bij de Limburgse club.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 21 oktober 2019

  2. zondag 20 oktober 2019