Sheffield verhuurt overbodige Van Aken aan Osnabrück

14 augustus 2019, 18:32

Joost van Aken (op archiefbeeld) is alweer vertrokken bij Sheffield Wednesday. De verdediger stapte in de zomer van 2017 nog voor drie miljoen euro over naar de club uit de Championship, maar was inmiddels alweer overbodig geraakt bij de Engelse club. Het Duitse VfL Osnabrück neemt hem voor komend seizoen op huurbasis over.

Dat maken beide clubs bekend via de officiële kanalen. In 2017 tekende hij nog een contract voor vier seizoenen met de hoop om de Premier League te halen, maar dat is niet gelukt. Het eerste seizoen kwam de achterhoedespeler nog tot veertien officiële duels - waarin hij liefst viermaal geel kreeg - maar afgelopen jaar speelde hij slechts één wedstrijd en ook daarin ging hij op de bon.

Vorige zomer stond de achterhoedespeler nog in de belangstelling van andere andere PEC Zwolle en NAC Breda, afgelopen maand viel de naam van Van Aken in Nederland vrijwel nergens. De 2.Bundesliga-club is in elk geval wel dolblij met de aanwinst: "Met Joost huren we een goede, sterke en technisch vaardige centrale verdediger", aldus technisch directeur Benjamin Schmedes. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen