Stam eist ondanks ruime zege scherpte in Feyenoord's return

Stam eist ondanks ruime zege scherpte in Feyenoord's return

14 augustus 2019 – Jaap Stam ziet het duel van Feyenoord op bezoek bij Dinamo Tbilisi niet al als een gelopen koers. Hoewel de Rotterdammers in De Kuip met liefst 4-0 winnen, neemt de oefenmeester de wedstrijd in Georgië uiterst serieus. "De voorsprong is hartstikke mooi, maar we willen ook hier resultaat halen. Daar zijn de jongens op gebrand." Dat vertelde hij tijdens de persconferentie voorafgaand aan de return in de voorronde van de Europa League donderdagavond. "Direct na de wedstrijd vorige week al aangegeven dat deze return heel belangrijk is", hamerde Stam op zijn woorden van vorige week geciteerd door RTV Rijnmond. "Van gemakzucht kan geen sprake zijn. We mogen ons niet laten overrompelen in het begin en moeten direct scherp beginnen."

Dat het in een leeg stadion is, helpt daar in de regel niet bij. "Ik heb zelf weleens in een leeg stadion in Zagreb gespeeld. Een vreemde sfeer, dat blijft je wel bij", aldus Stam. Verdediger Eric Botteghin speelde nooit eerder in een stadion zonder publiek. "Wij moeten met de omstandigheden omgaan en het duel hetzelfde benaderen als vorige week", vindt de verdediger.

Dat Leroy Fer er niet bij is namens Feyenoord, heeft alleen een fysiek reden. "Leroy is na vorige week niet helemaal fit. We kijken ook naar de langere termijn en daarom was het niet verstandig hem nu mee te nemen", zei Stam, die ook middenvelder Yassin Ayoub thuisliet omdat diens vrouw elk moment kan bevallen

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 20 januari 2020

  2. zondag 19 januari 2020