Groningen stalt Van de Looi komend seizoen bij NEC

Groningen stalt Van de Looi komend seizoen bij NEC

14 augustus 2019 – FC Groningen verhuurt Tom van de Looi komend seizoen aan NEC. De middenvelder had bij de hoofdmacht van de Noorderlingen weinig perspectief op speeltijd dit jaar en mag daarom ervaring op doen bij de Nijmegenaren. "Voor zijn verdere ontwikkeling is het belangrijk dat hij nu aan spelen gaat toekomen", aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus.Dat maken beide clubs bekend via de officiële kanalen. Vorig seizoen begon hij onder Danny Buijs nog als basisspeler aan het seizoen, maar gedurende het jaar verloor hij zijn plaats in het elftal en inmiddels is de concurrentie op het middenveld te sterk. Ook onder andere FC Emmen had interesse in Van de Looi, maar zij vonden de komst te lang duren. 

"Aanvankelijk hebben we dit nog afgehouden omdat we hem graag bij de eerste selectie wilden houden, maar nu hebben we alsnog ingestemd met een tijdelijk vertrek omdat dit voor beide partijen beter is", aldus Fledderus. "Wij wensen Tom dit seizoen veel succes bij NEC en zullen zijn verrichtingen in Nijmegen nauwlettend blijven volgen."

De middenvelder speelt bij NEC met nummer zes en kijkt uit naar speeltijd in de Eerste Divisie. "NEC is een grote club met goede faciliteiten en een mooie, fanatieke achterban. In de gesprekken die ik gevoerd heb met de clubleiding heb ik een duidelijk en ambitieus beeld geschetst gekregen van waar de club naartoe wil en ik denk dat ik daar op mijn manier zowel binnen als buiten de lijnen een goede bijdrage aan kan leveren." Eerder werden onder andere Mattijs Brandershorst en Bas Kuipers gepresenteerd.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 22 oktober 2019

  2. maandag 21 oktober 2019