Fortuna Sittard
1 – 3
Willem II

Crash Sala werd veroorzaakt door koolmonoxidevergiftiging

Crash Sala werd veroorzaakt door koolmonoxidevergiftiging

14 augustus 2019 – De dodelijke crash van Emiliano Sala en diens piloot David Ibbotson is zeer vermoedelijk veroorzaakt door een koolmonoxidevergiftiging. Uit het onderzoek dat is gehouden blijkt dat er in het bloed van Sala een sterk verhoogde concentratie van COHb (58%) is aangetroffen, wat wijst op een koolmonoxidevergiftiging. Een percentage van meer dan vijftig procent is in de regel al dodelijk.Dat blijkt uit onderzoek van Air Accidents Investigation Branch (AAIB). Uit de sectie op het lichaam van Sala kwam de vergiftig naar boven. De kans op bewusteloosheid en het vervolgens krijgen van een hartaanval is bij dergelijke percentages vrijwel honderd procent. Aannemelijk is dat het lichaam van de nog altijd niet gevonden piloot dezelfde sporen heeft bevat, aangezien er geen scheiding zat tussen de cockpit en de rest van het vliegtuig. 

Dat is dus ook de reden van het overlijden van Sala, die uit eerder onderzoek zou zijn overleden aan verwondingen aan hoofd en romp. Dat is vermoedelijk niet het geval, waardoor ook de oorzaak van de crash anders kan zijn geweest dan eerder werd aangenomen. Datgene volgde vermoedelijk pas na de koolmonoxidevergiftiging. Aangezien ook Ibbotson waarschijnlijk onwel is geraakt, werd het vliegtuig daarna niet meer bestuurd.

Sala overleed op 21 januari 2019 toen hij vanuit Frankrijk onderweg was naar Wales, waar hij zich zou melden bij zijn nieuwe club Cardiff City. Boven Het Kanaal stortte het vliegtuig neer, waarbij de Argentijnse aanvaller en de piloot om het leven kwamen. Het lichaam van Sala is gevonden en geborgen, maar er is nog geen spoor van het lichaam van de piloot.

Lees ook: Vliegtuig met Sala aan boord had nooit mogen opstijgen

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 18 augustus 2019

  2. zaterdag 17 augustus 2019