Blom onder indruk van Frappart: "Om jaloers op te worden bijna"

Blom onder indruk van Frappart: "Om jaloers op te worden bijna"

14 augustus 2019 – Kevin Blom heeft een hoge pet op van zijn vrouwelijke collega Stéphanie Frappart. De 35-jarige Française leidt woensdagavond het duel om de Super Cup tussen Liverpool en Chelsea. Volgens Blom is Frappart bevlogen scheidsrechter die alles doet om beter te worden. "Om jaloers op te worden bijna. Daar kan ik nog wat van leren."Frappart, die deze zomer de vrouwenfinale tussen Oranje en de Verenigde Staten toebedeeld kreeg, bereidt wedstrijden tot de kleinste details voor. "Want zo is ze", zegt Blom tegen het Algemeen Dagblad. "Ze leeft er echt voor. Ze is ook heel erg bezig met haar voeding. Ze laat niks aan het toeval over."

Lees ook: Van Dijk positief over vrouwelijke arbiter bij Europese Super Cup

Een mannenwedstrijd is Frappart zeker niet vreemd. Zij was in eigen land de eerste vrouw die een wedstrijd uit de Ligue 1 floot. De aanstelling voor de Super Cup is een volgende beloning voor haar ontwikkeling. "Onlangs werd ze op een conferentie in Zagreb al uitgebreid gecomplimenteerd door de UEFA. Deze aanstelling van haar nu is een heel duidelijk statement van de voetbalbond", vertelt Blom.

De Nederlandse scheidsrechter heeft er alle vertrouwen in dat Frappart het duel tussen Liverpool en Chelsea aan kan. "Een wedstrijd tussen Engelse ploegen is op voorhand wel lekker voor een scheidsrechter. Dat het intensief wordt, weet ze van tevoren. Daar heeft ze zich op voorbereid."

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 februari 2020

  2. woensdag 19 februari 2020