Vormer kan Nederland handje helpen: "Linz niet voor niets door"

14 augustus 2019, 13:38   Bijgewerkt: 14 augustus 2019, 13:44

Ruud Vormer kan Club Brugge het Nederlandse voetbal een goede dienst bewijzen. De Belgen staan in de laatste voorronde van de Champions League tegenover LASK Linz. Wanneer de Oostenrijkers ten koste van Brugge de poulefase bereiken, zou dat vanuit Nederlands perspectief nadelig zijn voor de coëfficiëntenlijst.

Op papier is Brugge favoriet tegen Linz, maar Vormer waakt voor onderschatting. "Dat is heel gevaarlijk", zegt Vormer na de 3-3 tegen Dinamo Kiev in gesprek met Sporza. "Ik heb die jongens niet gezien, ik weet niet precies hoe zij spelen. Maar we moeten ze niet onderschatten. Die ploeg gaat niets voor niets door."

Coëfficiënten: concurrentie verliest

Linz rekende in de derde voorronde overtuigend af met PSV-beul FC Basel, Club Brugge ontdeed zich in een thriller van Dinamo Kiev. Vormer maakte tegen de Oekraïners in de slotfase de levensbelangrijke 2-2. Daarmee was het onderonsje beslist, ook al scoorden beide ploegen daarna nog één keer. "We begonnen niet agressief genoeg, we lieten ons aftroeven. Maar we hebben het wel over Kiev hé, die gasten kunnen lekker voetballen. Over twee wedstrijden waren wij gewoon beter."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen