Fledderus aast met FC Groningen op plek vlak achter top-zes

14 augustus 2019, 11:11

FC Groningen mikt dit seizoen op de zevende plaats. Op basis van financiële middelen acht technisch directeur Mark-Jan Fledderus dat realistisch. "Wij zijn heel erg ambitieus", stelt de opvolger van Ron Jans, die Groningen zag starten met een zege bij FC Emmen en een nederlaag tegen FC Twente.

"Kijk, de top-zes zit wat betreft budget natuurlijk boven FC Groningen. Maar van de groep daaronder willen wij de beste club worden", vertelt Fledderus in het Algemeen Dagblad. "Met aantrekkelijk voetbal, ook omdat je op die manier jonge voetballers beter maakt. Voor talentontwikkeling moet je spelers in situaties brengen waarin ze veel keuzes moeten maken. Dat gaat sneller dan wanneer je op het veld alleen maar tegenhoudt."

Ten opzichte van vorig seizoen wil Fledderus beter veldspel en meer attractiviteit. "Daar hebben we deze zomer de spelers op geselecteerd. Dat geldt ook voor de technische staf, waaraan we Adrie Poldervaart (assistent van Danny Buijs, red.) hebben toegevoegd. Adrie is heel goed in het bedenken van creatieve trainingsvormen - en dat moet een input geven aan het verzorgde voetbal dat we willen spelen. Natuurlijk gaat nog lang niet alles goed, dat kan ook niet zo snel, maar we hebben wel iets ingezet waarmee we verder willen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen