Spoorboekje: de Nederlandse Europese avond en transfers

Spoorboekje: de Nederlandse Europese avond en transfers

15 augustus 2019 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 15 augustus.
Nieuws

Transfers
PSV is druk bezig met Napoli over het afronden van de transfer van Hirving Lozano. In welke fase is die overgang? Ook bij Ajax komt er wellicht nieuws en wel over Kasper Dolberg. De spits zat tegen PAOK op de tribune, Marc Overmars verwachtte deze week wellicht nieuws over hem én hij deed als enige niet mee in een onderlinge oefenwedstrijd van de Amsterdammers. Komt er een update over deze transfers? 

Wedstrijden

Dinamo Tbilisi - Feyenoord (18.30 uur)
Het moet raar lopen, wil Feyenoord de laatste voorronde van de Europa League mislopen. Na de 4-0 in de eigen Kuip mag het ook niet misgaan voor de ploeg van Jaap Stam. De omstandigheden in Tbilisi zullen niet Europees aandoen, want door een straf van de UEFA aan Dinamo zijn er vanavond geen supporters welkom, uitgezonderd de ruim honderd Feyenoord-fans.

AZ - Mariupol (20.30 uur)
AZ staat voor een gekke avond. De Alkmaarders spelen de return tegen Mariupol niet in eigen stadion, maar in dat van ADO Den Haag. Dat is allemaal het gevolg van het deels ingestorte stadiondak. Op het Haagse kunstgras moet AZ de goede uitgangspositie (0-0) over de streep zien te trekken. Als dat slaagt, wacht een confrontatie met Antwerp of Viktoria Plzen.

PSV -  Haugesund (20.30 uur)
In aanloop naar de return tegen Haugesund gaan in Eindhoven de gedachten ook even terug naar twee jaar geleden. Toen dacht PSV wel even af te kunnen rekenen met Osijek. Maar de ploeg van toenmalig trainer Phillip Cocu ging lelijk onderuit. Een herhaling van dit sportieve drama kan PSV zeker niet gebruiken. De begroting van de club is ingericht op de Europa League. Uitschakeling zou een enorme tegenslag zijn. Na de 0-1 in Noorwegen staat PSV er in ieder geval goed voor.

Voetbal op tv

18.00 uur: Dinamo Tbilisi - Feyenoord, Veronica - live verslag voorronde Europa League
20.25 uur: PSV - Haugesund, Veronica - live verslag voorronde Europa League
20.25 uur: AZ - Marioepol, SBS 9 - live verslag voorronde Europa League
22.30 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1 - talkshow

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 augustus 2019

  2. maandag 19 augustus 2019