Van Dijk positief over vrouwelijke arbiter bij Europese Super Cup

14 augustus 2019, 09:00

Virgil van Dijk heeft er geen probleem mee dat de Europese Super Cup tussen Liverpool en Chelsea wordt gefloten door een vrouwelijke scheidsrechter. De Franse Stéphanie Frappart fluit woensdagavond het Engelse onderonsje in Istanboel. "Het geslacht van de scheidsrechter is niet belangrijk, als hij of zij maar kwaliteit heeft", aldus de Liverpool-verdediger.

Frappart heeft ervaring met grote wedstrijden. Zo leidde zij vorige maand de WK-finale tussen de Oranje Leeuwinnen en de Verenigde Staten (0-2). "Kijk eens naar haar cv. Ze heeft al zoveel grote wedstrijden gefloten. Het geslacht van iemand is helemaal niet relevant", laat de ijzersterke verdediger op de persconferentie daags voor de Super Cup weten.

Jürgen Klopp sluit zich aan bij de woorden van Van Dijk. "Ik ben blij dat we onderdeel worden van een historisch moment. Dit is de eerste en hopelijk niet de laatste keer", aldus de Duitse trainer van Liverpool, die het niet kan laten een grapje te maken. "Ik zal zo aardig mogelijk proberen te kijken, anders wordt mijn moeder boos."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen