Ten Hag: "Als we succesvol willen zijn, moet afstemming beter"

Ten Hag: "Als we succesvol willen zijn, moet afstemming beter"

13 augustus 2019 – Erik ten Hag zag goede dingen bij Ajax, maar beseft ook dat het nog veel beter moet. De Amsterdammers bereikten ten koste van PAOK Saloniki met bloed, zweet en tranen de laatste voorronde van de Champions League, waarin APOEL Nicosia de volgende tegenstander is.PAOK legde Ajax het vuur aan de schenen door met name levensgevaarlijke counters. "Een punt waar we erg ontevreden over zijn is de restverdediging op onze eigen spelhervattingen. Ook de manier hoe we omgaan met ballen die eruit vallen", zegt Ten Hag tegen Ziggo Sport.

"In plaats van zakelijk zijn, gaan we dribbelen of verliezen we ballen. Dan zet je PAOK in de counter en worden zij ongelooflijk gevaarlijk. Dat wisten we, maar toch overkomt het ons een paar keer en dat mag niet. We hadden een paar afstemmingsproblemen. Als we succesvol willen zijn, moet dat beter."

Ten Hag loofde het karakter van zijn ploeg. "De teamspirit was ongelooflijk, ook de weerbaarheid na de achterstand. Je moet toch maar weer de rug rechten en dan missen we ook nog een penalty. Een ongelooflijke domper, daar moet je maar mee om kunnen gaan. Dat deden ze uitstekend. De weerbaarheid was geweldig om te zien."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019