Tadic: "Niet goed dat ik mis, maar ik moet sterk in mijn hoofd zijn"

13 augustus 2019, 23:19

Dusan Tadic voelde de verantwoordelijkheid door na zijn gemiste strafschop ook de tweede penalty op te eisen. "Het is niet goed als ik een penalty mis, maar daarna moet je sterk zijn in het hoofd", zegt de Ajax-aanvoerder na de 3-2 tegen PAOK Saloniki.

"Ik vond het geen lastige beslissing", zegt Tadic tegen Ziggo Sport over de keuze om de tweede penalty te nemen. De eerste penalty nam de Serviër zelf slecht, bij de herkansing liet hij Alexandros Paschalakis kansloos. "Ik moest die nemen. Ik ben een van de oudste spelers en moet mijn verantwoordelijkheid pakken."

Tadic mocht ook nog een derde keer aanleggen vanaf elf meter. Ook die was raak. "Dan wordt het een wedstrijd met de keeper. Die spanning is altijd lekker. Het belangrijkste is dat Ajax in de volgende ronde staat. We moeten de Champions League in." Tegen PAOK liep het allemaal stroever dan verwacht. Daarom heerste er ook opluchting bij Ajax. "Ja, een beetje wel. Wij moeten beter. Het begin van een seizoen is moeilijk voor ons, we missen een paar spelers."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen