Ten Hag passeert Dolberg, Huntelaar en De Wit voorkeur

13 augustus 2019, 20:27

Kasper Dolberg is door Erik ten Hag gepasseerd. De spits speelde vorige week in Griekenland nog in de basis, maar zit tijdens de return tegen PAOK Saloniki op de tribune. "Er mogen maar achttien spelers op het formulier", aldus Ten Hag, die Dusan Tadic in de punt van de aanval zet.

"Ik probeer zoveel mogelijk types op de bank te hebben, zodat we alles kunnen afdekken", legt de Ajax-trainer uit aan Ziggo Sport. "We hebben gekozen voor Huntelaar en Dani de Wit, die als aanvaller kan spelen maar ook als 'tien' kan fungeren."

Ten Hag wil Dolberg niet afschrijven. "Kasper is een geweldige speler. Hij heeft ook een behoorlijk goede voorbereiding gehad. Maar we hebben keuze: Huntelaar en Tadic zijn ook fantastisch." De keuzeheer stuurt tegen PAOK dezelfde elf het veld in die zaterdag begonnen tegen FC Emmen. "We moeten heel snel resultaat halen. Ik denk dat we in deze formatie de meeste automatismen hebben", denkt Ten Hag, die onder andere Daley Blind op het middenveld houdt. "Die hebben we daar als strateeg nodig."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen