Als Ajax afrekent met PAOK is APOEL volgende opponent

13 augustus 2019, 22:20

Onverwacht is APOEL Nicosia (op archiefbeeld in 2014 tegen Ajax) mogelijk de tegenstander van Ajax in de laatste voorronde van de Champions League. De Cyprioten verloren vorige week hun thuiswedstrijd tegen Qarabagh (1-2), maar poetsten die nederlaag vanavond (dinsdag) weg: in Azerbeidzjan werd het 0-2.

APOEL knokte zichzelf helemaal terug in het tweeluik na de benutte penalty van Tomas De Vicenti tien minuten voor rust. Halverwege de tweede helft schoot voormalig NAC Breda-middenvelder Uros Matic APOEL naar de play-offs van het kwalificatietoernooi.

Daarmee lonkt een treffen met Ajax, mits de Amsterdammers afrekenen met PAOK Saloniki. De heenduels worden op 20 of 21 augustus gespeeld, de returns op 27 of 28 augustus. Ajax speelde vijf jaar geleden in de poulefase van het miljardenbal al eens tegen APOEL. De huidig kampioen van Nederland won destijds voor eigen publiek met 4-0. Op Cyprus werd het 1-1.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!