De Boer noemt gelijke vergoedingen vrouwen 'belachelijk'

13 augustus 2019, 19:21   Bijgewerkt: 13 augustus 2019, 20:31

Frank de Boer snapt niet waarom de Oranjevrouwen straks dezelfde vergoedingen krijgen als de mannen van het Nederlands elftal. De KNVB laat deze de komende jaren naar een gelijkwaardig niveau groeien. "Ik vind dat belachelijk", klinkt het heel stellig uit de mond van De Boer.

"Naar de WK-finale keken er iets van vijfhonderd miljoen mensen, en honderd miljoen bekeken de vrouwenfinale. Dat is een verschil", beargumenteert De Boer zijn mening in The Guardian. "Natuurlijk moeten zij betaald krijgen wat ze verdienen en niet minder, gewoon wat ze echt verdienen. Als het net zo populair is als de mannen, zullen ze hetzelfde krijgen. Want dan groeien inkomsten en advertenties naar dat niveau. Maar zo is het niet, dus waarom moeten ze hetzelfde verdienen? Ik begrijp dat niet."

Lees meer: KNVB gooit vergoedingen Leeuwinnen verder omhoog

Volgens trainer van Atlanta United komt het opkrikken van vergoedingen voort uit ontwikkelingen binnen de maatschappij. "Dit is begonnen, omdat vrouwen werden onderbetaald. Zeker in managementposities. Als leidinggevende van bijvoorbeeld een bank, moeten vrouwen hetzelfde verdienen als mannen. Het verschil hier is niet fysiek. In zo'n functie doet een vrouw hetzelfde werk als een man. Dit gebeurt nu ook een beetje in de sportwereld, zoals in het tennis en voetbal. Maar volgens mij is daar nog steeds een verschil."

Oranjevrouwen sluiten 2019 af in Eindhoven en Arnhem

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen