AZ klaagt niet over kunstgras: "Blij dat we bij ADO kunnen spelen"

AZ klaagt niet over kunstgras: "Blij dat we bij ADO kunnen spelen"

13 augustus 2019 – Doordat een deel van het dak van het AFAS Stadion zaterdag instortte, speelt AZ de komende twee thuiswedstrijden in het onderkomen van ADO Den Haag. Donderdag nemen de Alkmaarders het in de derde voorronde van de Europa League op tegen FC Marioepol. De wedstrijd wordt door de veranderde omstandigheden op kunstgras in plaats van natuurgras gespeeld, maar Arne Slot klaagt daar niet over."Wij zijn heel blij dat we donderdag bij ADO kunnen spelen en dat het zondag ook kan, dat we niet van het ene naar het andere stadion hoeven", begint Slot tegenover de NOS. AZ speelt nu twee keer op een andere ondergrond. "Het is zoals het is. We wisten dat we ergens anders moesten spelen en nu dat bekend is, handelen we daarnaar."

Slot verwacht niet dat het spelen op kunstgras zijn ploeg problemen oplevert. "Tegen Häcken en in de Eredivisie spelen we ook vaak op kunstgras. Alle jeugdspelers zijn die ondergrond gewend, waarom zouden we erover klagen? Ik denk nog altijd dat het belangrijker is om het over de weerstand van de tegenstander te hebben dan over de ondergrond."

AZ verzuimde vorige week te winnen tegen Marioepol (0-0), waardoor het donderdag aan de bak moet tegen de club uit Oekraïne.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 19 november 2019

  2. maandag 18 november 2019