FC Groningen kritisch op late bekendmaking verplaatsing duels

FC Groningen kritisch op late bekendmaking verplaatsing duels

13 augustus 2019 – Als PSV de volgende voorronde van de Europa League bereikt, dan heeft dat gevolgen voor FC Groningen. De Trots van het Noorden moet dan in plaats van zaterdag 24 augustus pas op woensdag 25 september in Eindhoven aantreden tegen PSV. Algemeen directeur Wouter Gudde heeft begrip voor de situatie, maar is wel kritisch op het proces.Eerder werd ook al de uitwedstrijd van FC Groningen tegen AZ verplaatst van Alkmaar naar Den Haag. Dat had echter te maken met het instorten van een deel van het dak in het AFAS Stadion. "Daaraan kan niemand wat doen, dat is overmacht. En wij hebben ook begrip voor Nederlandse clubs, die Europees voetbal spelen en ook voor FC Groningen internationale punten verdienen", vertelt Gudde via de officiële clubkanalen.

"Met name dankzij Ajax en PSV mag bijvoorbeeld de bekerwinnaar hierdoor volgend seizoen weer rechtstreeks instromen in de groepsfase van de Europa League", vervolgt hij. "Dus mochten wij weer eens de KNVB-beker winnen, dan is dat een prachtig vooruitzicht voor FC Groningen. Iedereen herinnert zich nog de Europese campagne in 2015."

Gudde heeft er wel moeite mee dat veranderingen in het competitieschema laat worden bekendgemaakt. "De afspraak is dat clubs tot vier weken tot de betreffende wedstrijd dit verzoek kunnen indienen. Zodra dit aan de orde is, kan de KNVB dit in onze ogen direct communiceren. Nu is de kaartverkoop reeds opgestart en moeten supporters hierdoor steeds op het laatste moment in hun agenda gaan schuiven."

"Wij denken dat het beter zou zijn als we direct bij de bekendmaking van het competitieprogramma kunnen zeggen: clubs die Europese play-offs spelen worden in het weekend tussen deze twee allesbeslissende Europese wedstrijden vrijgesteld van competitieverplichtingen en de Eredivisieduels die hiermee gemoeid zijn worden in dat geval gespeeld op 'datum X'."Niet alleen voor de agenda's, maar ook in de kaartverkoop richting je supporters is dit veel vriendelijker", aldus Gudde. "Dit wil ik graag bij een volgende bijeenkomst met de andere clubs gaan bespreken."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 14 oktober 2019

  2. zondag 13 oktober 2019