Wöber verlaat Sevilla al na half jaar en keert terug in Oostenrijk

Wöber verlaat Sevilla al na half jaar en keert terug in Oostenrijk

13 augustus 2019 – Het verblijf van Maximilian Wöber bij Sevilla blijft beperkt tot slechts een half jaar. Red Bull Salzburg maakt dinsdagmiddag melding van de komst van de 21-jarige Oostenrijkse verdediger. De oud-Ajacied tekent een contract voor vijf seizoenen bij de Champions League-deelnemer.Wöber stond begin dit kalenderjaar nog onder contract bij Ajax, verkaste in januari naar Sevilla en is nu alweer toe aan een derde club. De linkspoot speelde slechts acht officiële wedstrijden voor de Andalusiërs. Door een blessure die hij in begin april opliep, kwam hij niet tot meer optredens in Spanje.

Omdat Wöber niet voorkwam in de plannen van Sevilla's nieuwe trainer Julen Lopetegui, werd de voorbije tijd al gespeculeerd over een vertrek van de Oostenrijker. De Spanjaarden namen Wöber in januari voor een bedrag van 10,5 miljoen euro over van Ajax. Voor hoeveel Sevilla de verdediger doorverkoopt aan Red Bull Salzburg, is niet bekendgemaakt.

"Ik kijk erg uit naar de nieuwe uitdaging bij deze uitstekend gerunde club. Waar je ook kijkt, overal zie je topprofessionals. De mentaliteit klopt. Niet te vergeten dat we ons hebben gekwalificeerd voor de Champions League. Daarin wil ik me als jonge speler echt bewijzen", aldus Wöber, die eerder in Oostenrijk uitkwam voor Rapid Wien.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019