Bayern huurt Perisic voor één seizoen met optie tot koop

Bayern huurt Perisic voor één seizoen met optie tot koop

13 augustus 2019 – Bayern München heeft de komst van Ivan Perisic afgerond. De Duitse grootmacht meldt dinsdagochtend via de officiële kanalen dat de Kroatische aanvaller voor één seizoen wordt gehuurd van Internazionale. Bevalt de vice-wereldkampioen in Zuid-Duitsland, dan heeft Bayern de eenzijdige optie om Perisic definitief over te nemen.In de zoektocht naar nieuwe buitenspelers passeerden de voorbije tijd vele namen de revue bij Bayern. De kampioen van Duitsland richtte zijn pijlen aanvankelijk vol op Leroy Sané, maar de aanvaller van Manchester City liep onlangs een zware blessure op. Met de komst van de dertigjarige Perisic heeft Bayern weliswaar niet zijn gedroomde opvolger van Arjen Robben en/of Frank Ribéry binnen, maar wel zijn gewenste aanvallende versterking.

"Ivan zal ons direct kunnen helpen met zijn jarenlange ervaring op een internationaal topniveau", aldus technisch directeur Hasan Salihamidzic. "Hij is technisch sterk en op meerdere plekken in de aanval in te zetten. Ik weet zeker dat Ivan zich snel zal aanpassen, omdat hij de Bundesliga en onze coach Niko Kovac al goed kent."

Perisic begint bij Bayern aan zijn tweede periode in de Bundesliga. Eerder kwam hij tussen 2011 en 2015 uit voor Borussia Dortmund en VfL Wolfsburg. De voorbije vier jaar stond hij onder contract bij Internazionale. In het verleden kwam hij ook uit voor FC Sochaux, KSV Roeselare en Club Brugge.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019