Ajax laat Veltman niet gaan: "Het is geen straf om te blijven"

Ajax laat Veltman niet gaan: "Het is geen straf om te blijven"

13 augustus 2019 – Joël Veltman had zijn loopbaan kunnen vervolgen in de Premier League, maar Ajax wilde zijn voormalig aanvoerder niet laten gaan en wees een riant Engels bod af. Dat is voor de 27-jarige verdediger, die zijn buitenlandwens nooit onder stoelen of banken heeft gestoken, echter geen reden geweest om bij de pakken neer te zitten. "Terugkijken heeft geen zin, ik ga volle kracht vooruit", aldus Veltman in De Telegraaf.Ajax onderhandelt op dit moment met Veltmans zaakwaarnemer Rob Jansen over een nieuw contract tot medio 2021, met als toezegging dat de verdediger over een jaar een transfer mag maken. "Ik heb er nooit een geheim van gemaakt graag eens verder te kijken. Dat was twee jaar geleden voor mijn blessure al zo en afgelopen zomer hetzelfde. Mijn droom van een buitenlands avontuur blijft."

West Ham United was naar verluidt de Engelse club die Veltman wilde inlijven. De verdediger wil niet bevestigen dat The Hammers geïnteresseerd waren. "Want dat is niet netjes naar die club toe. De trainer heeft mij voor de vakantie laten weten dat hij mij graag wil houden. Toen er later concrete interesse ontstond, hebben de Ajax-directie en de trainer nogmaals laten weten dat ze mij niet willen laten gaan", gaat Veltman verder.

Veltman heeft, als centrale verdediger, op dit moment een basisplaats bij Ajax. "De trainer vindt me een te belangrijke schakel en dat vertrouwen voelt wel goed. En het is natuurlijk helemaal geen straf om te blijven. Het succes van afgelopen jaar smaakt naar meer. Ik denk dat dit ook de reden is waarom Hakim Ziyech, Nicolas Tagliafico, André Onana en David Neres er nog een jaar aan hebben vastgeplakt."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019