Sneijder vindt het mooi geweest en stopt op 35-jarige leeftijd

Sneijder vindt het mooi geweest en stopt op 35-jarige leeftijd

12 augustus 2019 – De voetbalcarrière van Wesley Sneijder is officieel ten einde gekomen. De 35-jarige middenvelder beschikte over een in de zomer aflopend contract bij Al-Gharafa en vindt het wel mooi geweest. De recordinternational van Oranje heeft er geen trek in om nog te zoeken naar een nieuwe club en heeft een punt achter zijn loopbaan gezet. Het nieuws komt niet uit de lucht vallen, aangezien hij al maanden geen wedstrijd meer heeft gespeeld.Sneijder trad maandag officieel toe tot de businessclub van FC Utrecht. Na de officiële plichtplegingen stond hij FC Utrecht TV te woord. Uit zijn teksten voor de camera bleek dat hij is gestopt als profspeler. "Mijn gevoel voor de stad is groot. Nu ik ben gestopt met voetballen, wil ik een mooie plek hebben om mijn herinneringen te delen", zei hij.

De rijke carrière van de middenvelder is enigszins als een nachtkaars uitgegaan. De geboren Utrechter was de laatste jaren weinig succesvol bij OGC Nice en Al-Gharafa. Dat doet echter niets af aan de geweldige loopbaan waarop Sneijder kan terugkijken. Zijn beste jaar was 2010, toen hij met Internazionale de Champions League, de landstitel en de beker won en met Oranje de WK-finale haalde. Sneijder scoorde vijf keer in Zuid-Afrika en werd daarmee gedeeld topscorer van het toernooi. Hij speelde in totaal 134 interlands, waarin hij 31 keer scoorde. De middenvelder reisde met Oranje naar drie WK's en drie EK's.

Sneijder brak in 2002 door bij Ajax en speelde vervolgens voor Real Madrid, Internazionale, Galatasaray, Nice en Al-Gharafa. Hij werd vijf keer landskampioen, won tien bekertoernooien. Zijn belangrijkste succes is het winnen de Champions League met Inter in 2010. Generatiegenoten Rafael van der Vaart, Dirk Kuyt, Robin van Persie en onlangs ook Arjen Robben zijn ook al afgezwaaid als profspelers.


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 oktober 2019

  2. vrijdag 18 oktober 2019