Blind wil winnen van PAOK: "We zijn geen team dat afwacht"

12 augustus 2019, 16:49

Net als Erik ten Hag is ook Daley Blind niet van plan om met Ajax dinsdagavond voor de eigen goal te gaan hangen tegen PAOK Saloniki. De verdediger wil ondanks het 2-2 gelijkspel van vorige week in Griekenland ook dinsdag voor de winst gaan.

Volgens de routinier is het niets voor Ajax om louter te gaan verdedigen. "Het voetbal om te winnen, past ook het best bij ons. We zijn geen team dat afwacht, we willen initiatief nemen. Dat zal morgen ook weer gebeuren", zei hij maandag op het persmoment. Blind vindt dat het vernieuwde Ajax beter op elkaar ingespeeld raakt. "Vorig jaar waren we in het begin ook zoekende. Ook nu zoeken we naar automatismen. Die waren er toen ook niet direct. Maar dat komt wel. Je ziet ook wel wat moois ontstaan in het elftal."

Wat vorige week opviel in Griekenland, was dat Ajax in een fase even de weg kwijt was. "In het veld is dat wel frustrerend, dat je er even niet direct de vinger erop kunt leggen om het om te zetten", stelt Blind. "Na rust stond dat een stuk beter. We hebben ervan kunnen leren. De communicatie wordt steeds beter en iedereen weet beter wat er gevraagd wordt. Ik acht de kans klein dat het nog een keer gebeurt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen