Ten Hag denkt dat Mazraoui fit is, steunt Dolberg en wil een zege

Ten Hag denkt dat Mazraoui fit is, steunt Dolberg en wil een zege

12 augustus 2019 – Erik ten Hag is er van overtuigd dat Ajax een goed resultaat gaat behalen in de return tegen PAOK Saloniki. Hoewel de Amsterdammers met 2-2 een goed resultaat boekten in Griekenland, is het ook nog zeker geen gelopen koers dat ze wel even doorgaan. "Het was een goed resultaat uit, maar we moeten winnen. En daar spelen we dan ook voor", aldus de coach.Dat vertelde hij tijdens de persconferentie. Hoewel PAOK een week vrij had om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Ajax, kwam de ploeg van Ten Hag wel in actie. "Maar dat is voor ons in deze fase juist een voordeel. Wij hebben minuten nodig met elkaar, ook om tot automatismen te komen." Noussair Mazraoui hield lichte klachten over aan het duel met FC Emmen, maar lijkt volgens de coach fit genoeg om te spelen. 

Dat geldt ook voor Donny van de Beek, die gelinkt wordt aan een transfer. "Maar ik ga er vanuit dat hij dit seizoen gewoon voor Ajax speelt", aldus coach, die ook werd gevraagd naar de status van Kasper Dolberg. "Hij heeft een uitstekende voorbereiding achter de rug, tegen Istanbul BB en Panathinaikos. En ook in de Johan Cruijff Schaal goed gespeeld. Hij had een echt mindere wedstrijd tegen Vitesse, maar verder doet hij het goed. Alleen met Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar hebben we ook goede andere opties in de spits."

Concurrentie
Het is nog even de vraag voor wie Ten Hag gaat tegen PAOK in de spits. De concurrentie is over de hele selectie in Amsterdam gewoon groot. "Ze stuwen mekaar naar een hoger niveau", zei de coach, die sommige spelers moet teleurstellen. "Maar het team staat op één. We moeten het samen doen, niet met elf, maar met de hele selectie."

Dán heeft Ten Hag vertrouwen in een zege op PAOK Saloniki. De coach verwacht niet dat er weer zo'n slechte fase komt als in Griekenland. "Dat gaat niet weer gebeuren. Hoewel het logisch is dat er wisselende niveau's zijn in deze fase, zullen we niet zo ver terugvallen", aldus Ten Hag, die veel snelheid verwacht bij de Griekse opponent.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 18 januari 2020

  2. vrijdag 17 januari 2020