Ondanks protestactie komen niet alle duels NAC live op FOX

Ondanks protestactie komen niet alle duels NAC live op FOX

12 augustus 2019 – Hoewel het protest hevig is, worden niet alle wedstrijden van NAC Breda live uitgezonden op FOX Sports. De aanhang van de club hekelt de huidige programmering. De zender brengt ieder weekend één duel live en stopt de overige wedstrijden in een schakelkanaal.Als protestactie wilden fans vrijdag, als NAC bij FC Volendam speelt, naar de FOX-studio in Amsterdam. Hiervoor meldden zich al 3500 supporters aan. De actie is een initiatief van Johan de Vos. De uitbater van café Boerke Verschuren vindt het belachelijk dat hij 1.500 euro moet betalen voor een licentie en dat zijn favoriete club niet altijd live op tv is.

Ondanks de weerstand, houdt FOX Sports daaraan vast. "We zijn fan van de Keuken Kampioen Divisie en uiteraard ook van NAC Breda", zegt een woordvoerder van FOX Sports tegen BN/DeStem. "Op vrijdagavond zenden we in Voetbal op Vrijdag het Schakelprogramma uit waarin fans van Keuken Kampioen Divisie-clubs alle doelpunten en hoogtepunten van hun favoriete club voorbij zien komen. Daarnaast hebben we een Eredivisiewedstrijd én we zenden één Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd live en integraal uit."

Volgens de zegsman wordt NAC waarschijnlijk regelmatig live uitgezonden. "Maar in de Keuken Kampioen Divisie spelen meerdere mooie clubs en de fans in bijvoorbeeld Doetinchem, Deventer, Rotterdam en Leeuwarden hopen ook de hele wedstrijd van hun club te zien. Het is niet altijd makkelijk, zeker voor clubs die vanuit de Eredivisie anders gewend zijn, maar we proberen af te wegen met welk duel we de meeste kijkers een plezier doen. Daarbij spelen verschillende aspecten een rol, waaronder bijvoorbeeld de stand en de entourage."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 augustus 2019

  2. vrijdag 16 augustus 2019