NAC Breda stelt preventief onderzoek in naar stadion-constructie

12 augustus 2019, 13:20

NAC Breda gaat onderzoek instellen naar het eigen stadion. Naar aanleiding van het incident bij AZ wil de club zekerheid dat de zonnepanelen op het dak van het Rat Verlegh Stadion wél verantwoord zijn. Ook wordt er binnenkort een nieuw tv-scherm geplaatst, waardoor er sowieso naar de constructie gekeken moest worden. 

En dus laat NAC Breda onderzoek uitvoeren om te kijken of het wel verantwoord is, schrijft Omroep Brabant. Er wordt gekeken of de constructie sterk genoeg is voor de verbouwing. "Dat is al eens gebeurd in 2018 toen er zonnepanelen op het dak werden geplaatst", aldus NAC Breda-woordvoerster Beau Lemmens. "Toen bleek uit onderzoek dat de staalconstructie wat verstevigd moest worden om de veiligheid tot 2034 te waarborgen. Dat is dan ook gebeurd."

In 2014 kwamen er al scheuren in het stadion van NAC Breda, iets dat destijds hersteld moest worden. Vermoedelijk zat de fout destijds in de constructie: om er zeker van te zijn dat die inmiddels weer veilig is, stelt NAC Breda op voorhand onderzoek in. "Er moest toch al onderzoek komen, want er worden in november op beide korte zijdes twee grote videoschermen aan het dak bevestigd. Daar is een bouwvergunning voor nodig en moet dus onderzocht worden", aldus Lemmens.

Lees ook: Expert Suurenbroek noemt AZ-stadion een 'spaghetticonstructie'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen