Ajax
1 – 0
RKC Waalwijk

Tuchel met gemengde gevoelens na haatreacties richting Neymar

Tuchel met gemengde gevoelens na haatreacties richting Neymar

12 augustus 2019 – Thomas Tuchel toont begrip voor de woedende reacties van PSG-fans aan het adres van Neymar. Met duidelijke teksten werkt de aanhang de Braziliaan verder naar de uitgang. "Neymar, je bent een hoerenzoon", werd zondag tijdens de competitiewedstrijd tegen Nimes gezongen. Op spandoeken stond onder andere: "Neymar rot op!"Door de transferperikelen ontbrak Neymar in de selectie voor de competitieopener. De kans is klein dat hij überhaupt nog in actie komt voor Paris Saint-Germain. De fans zijn hem in ieder geval spuugzat. "Ik zag de reacties van het publiek op de telefoons van mijn assistenten. Het gezang heb ik tijdens de wedstrijd niet gehoord", aldus Tuchel na afloop.

"Kan ik de reactie begrijpen? Ja en nee. Het zijn hevige emoties. Ik begrijp dat niet iedereen zijn uitspraken en acties leuk vindt. Aan de andere kant is Neymar nog steeds speler van PSG. Hij is een speler van mij en mijn spelers zal ik altijd beschermen."

De Duitse trainer zou graag de beschikking hebben over de aanvaller. "We missen Neymar zeker. Hij kan in het spel oplossingen vinden die alleen hij kan bedenken. Neymar beschikt over buitengewone kwaliteiten. Aan ons de uitdaging om daar een oplossing voor te vinden."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 20 september 2020

  2. zaterdag 19 september 2020