Stam: "Spijtig, wij kunnen niet meedoen om titel"

12 augustus 2019, 08:32

Jaap Stam gooit de handdoek in de ring aangaande een titelrace van Feyenoord met Ajax en PSV. De trainer beseft dat daarvoor onvoldoende kwaliteit in huis is. De Rotterdammers wachten na twee competitiewedstrijden nog op de eerste zege.

"Het is spijtig, maar wij kunnen niet meedoen om de titel. Zo reël moet je zijn", zegt Stam in De Telegraaf. Hij liet na afloop van de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (1-1) ook weten dat niet alle spelers topfit zijn. "Bij mijn basisopstelling en wissels moet ik rekening houden wie ik wel en wie ik niet vol kan belasten. Op training geldt hetzelfde. Hou ik daar geen rekening mee in ons drukke speelschema dan ligt het gevaar op de loer dat ik spelers zomaar voor langere tijd kwijtraak met zware blessures. Dit geldt ook voor Fer en daarom lieten we hem thuis."

Stam moet voor iedere wedstrijd de eindjes maar aan elkaar zien te knopen. De volgende uitdaging wacht donderdag voor de return tegen Dinamo Tbilisi. "Ik hoop daarom dat we deze periode zo snel mogelijk achter ons kunnen laten, maar wanneer precies: ik weet het echt niet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen