De Boer met Atlanta aan kop door recordbreker Martínez

De Boer met Atlanta aan kop door recordbreker Martínez

12 augustus 2019 – Frank de Boer heeft de koppositie in de MLS heroverd. De Nederlandse manager rekende zondagavond (Nederlandse tijd) af in de topper met New York City, dankzij goudhaantje Josef Martínez: 2-1. Het is zeker niet de eerste keer dat de Venezolaanse spits Atlanta United aan de overwinning helpt. De aanvaller is bezig om records te breken in de Amerikaanse competitie.De spits scoorde voor de tiende wedstrijd op rij in de MLS en dat is een record, wat bijvoorbeeld Zlatan Ibrahimovic nog niet lukte. Diego Valeri (Portland Timbers) had het record in handen, hij scoorde negenmaal op rij. Uit een goedlopende aanval kopte de 1.73 meter lange aanvaller knap binnen bij de eerste paal, waar het doelpunt van Miles Robinson eerder werd afgekeurd. 

Na ruim een uur spelen werd Pity Martinez naar de grond gewerkt en ging de nummer twee van de topscorers van de MLS (achter Carlos Vela) achter de bal staan. Opnieuw schoot Martínez raak: zijn twintigste doelpunt van het seizoen. Hij leek tien minuten voor het einde op weg naar aan hattrick, maar keeper Sean Johnson lag zijn zevende MLS-hattrick in de weg.

In de slotfase werd het zelfs nog even spannend, nadat de Braziliaan Héber nog voor de aansluitingstreffer zorgde uit een afvallende bal. In gevaar kwam de zege van De Boer en de recordbrekende Martínez - die op 79 goals en tien 10 assists staat in 88 MLS-duels - niet meer, waardoor De Boer met zijn formatie aan kop van de MLS gaan, op doelsaldo boven Philadelphia Union.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019