Van Egmond steunt meeste VAR-momenten van dit weekend

Van Egmond steunt meeste VAR-momenten van dit weekend

11 augustus 2019 – Dick van Egmond heeft gereageerd op de vele VAR-momenten dit weekend in de Eredivisie. De scheidsrechtersbaas blikte - zoals ieder weekend - terug op de meest dubieuze momenten en dat waren er nogal wat. In de meeste gevallen steunt hij de keuzes van de arbiters en VAR, alleen bij Bas Nijhuis en Kevin Blom had hij een keer liever een andere beslissing gezien, zo vertelt hij tegenover FOX Sports. Doelpunt Ache, Sparta Rotterdam - VVV-Venlo (werd goedgekeurd)
"Hier moet Bas (Nijhuis, red.) fluiten. Het is een overtreding en dat moet Bas in eerste instantie ook zonder VAR zien. Hij laat doorgaan, dan moet de VAR ingrijpen. Dat hij na het duel zei dat hij achter zijn keuze stond, kwam mede omdat hij de VAR niet wilde afvallen."

Lees ook: Nijhuis staat achter 2-1 van Sparta: "Als VAR ook niet ingegrepen"

Doelpunt Cyriel Dessers, Fortuna Sittard - Heracles Almelo (werd afgekeurd)
"Het is een ongelukkige overtreding van Dessers in een lastig moment. Hij maakt de overtreding niet met opzet, maar het hoeft ook geen opzet te zijn. Hij verhindert dat de verdediger de lijn van de bal nog kan blokken, dus ik begrijp de beslissing van de VAR wel."

Over de strafschop die Kevin Blom wél gaf aan Fortuna Sittard vlak voor tijd. "Dit is niet strafbaar hands, onze sterke voorkeur ligt hier bij géén strafschop. Maar Kevin meende hands te zien en meende te moeten fluiten: dat deed hij op eigen waarneming en niet op die van de grensrechter. De VAR vond het niet honderd procent fout en steunde de beslissing daarom."

Ook ging het over de overtreding van Branislav Ninaj, die geel kreeg waar het Heracles-kamp voor rood opteerde. "Voor ons is dit niet meer dan een gele kaart", aldus Van Egmond, die oordeelde dat de overtreding met weinig snelheid gemaakt werd. Dat was anders bij FC Groningen, waar Mike te Wierik direct rood kreeg, een beslissing die de voormalig scheidsrechter eveneens steunt. "Als de FC Twente speler wat later is, kan hij zomaar zwaar geblesseerd raken."

Lees ook: 
Blom verdedigt afgekeurde goal en penalty tegen Heracles Almelo 
Wormuth: "De scheidsrechters verliezen de wedstrijd, niet wij"

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 9 augustus 2020

  2. zaterdag 8 augustus 2020