Gisteren gemist: Schwaab terug bij winnend PSV, sterk debuut Til

12 augustus 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 11 augustus.

Kansen missend PSV boekt zakelijke zege op ADO Den Haag

PSV heeft de eerste overwinning van het nieuwe Eredivisie-seizoen geboekt. De ploeg van trainer Mark van Bommel versloeg op eigen veld een matig ADO Den Haag. De bezoekers kwamen via Tomas Necid nog wel verrassend op voorsprong, maar zag Bruma met wat geluk de 1-1 maken. Donyell Malen zorgde voor de 2-1 en na heel veel gemiste kansen maakte Cody Gakpo er in de slotfase nog 3-1 van en stelde zo de driepunter veilig. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/354369/ook-in-tweede-duel-puntverlies-voor-inspiratieloos-feyenoord/,_blank,Feyenoord] speelde eerder op de dag gelijk, terwijl [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/354381/fc-utrecht-medekoploper-na-opnieuw-comeback-tegen-zwolle/,_blank,FC Utrecht] en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/354370/az-heeft-makkelijke-middag-dankzij-dubbelslag-idrissi/,_blank,AZ] wel wonnen. 

Schwaab keert terug bij PSV en tekent voor één jaar, Pereiro geblesseerd

PSV heeft Daniel Schwaab (30) officieel alweer teruggehaald. De centrale verdediger tekent een eenjarig contract en komt daarmee terug op zijn beslissing van eerder deze zomer om te vertrekken uit Eindhoven. "Na drie maanden veel tijd met mijn vrouw en kinderen te hebben doorgebracht, is de honger terug", laat hij weten over zijn keuze van destijds om te vertrekken. Tegenover de komst van Schwaab staat het geblesseerd [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/354383/van-bommel-vervangt-geblesseerde-pereiro-door-lozano/,_blank,uitvallen] van Gastón Pereiro. 

Keizer loopt in competitiestart direct puntverlies op: 1-1

Marcel Keizer is in de eerste speelronde van de Primeira Liga zondagavond direct tegen puntverlies aangelopen. Op bezoek bij CS Marítimo repareerde de Portugese grootmacht een vroege achterstand nog wel, maar kon die niet meer omzetten in een overwinning (1-1). Zodoende krijgt Keizer na het forse verlies in de Supercup de volgende tik te verwerken, met name omdat het veldspel te wensen overliet.

De Boer met Atlanta aan kop door recordbreker Martínez

Frank de Boer heeft de koppositie in de MLS heroverd. De Nederlandse manager rekende zondagavond (Nederlandse tijd) af in de topper met New York City, dankzij goudhaantje Josef Martínez: 2-0. Het is zeker niet de eerste keer dat de Venezolaanse spits Atlanta United aan de overwinning helpt. De aanvaller is bezig om records te breken in de Amerikaanse competitie. 

Til draagt met twee assists bij aan simpele zege Spartak

Guus Til heeft bij zijn debuut namens Spartak Moskou direct zijn stempel gedrukt. De middenvelder die voor achttien miljoen overkwam van AZ deze transferperiode gaf op bezoek bij Akhmat Grozny direct twee assists: Zelimkhan Bakaev en André Schürrle waren het eindstation van zijn passes. Eerstgenoemde maakte ook het openingsdoelpunt: 1-3.

'PEC Zwolle gaat overbodige Bruns huren van Vitesse'

PEC Zwolle gaat zich voor komend seizoen vermoedelijk versterken met Thomas Bruns. De middenvelder wordt voor een jaar gehuurd van Vitesse, waar hij momenteel totaal overbodig is. Hij wordt in Overijssel herenigd met John Stegeman, onder wie hij eerder bij Heracles Almelo speelde.

Oud-Vitessenaar Curovic (51) overleden aan leukemie

Voormalig Vitesse-speler Dejan Curovic (51) is zaterdag overleden, op de dag van zijn 51ste verjaardag. De oud-profvoetballer, die na zijn loopbaan niet meer actief was in de voetballerij, leed aan de ziekte leukemie, die pas sindskort was gediagnosticeerd bij de ex-aanvaller.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen