Til draagt met twee assists bij aan simpele zege Spartak

Til draagt met twee assists bij aan simpele zege Spartak

11 augustus 2019 – Guus Til (op archiefbeeld) heeft bij zijn debuut namens Spartak Moskou direct zijn stempel gedrukt. De middenvelder die voor achttien miljoen overkwam van AZ deze transferperiode gaf op bezoek bij Akhmat Grozny direct twee assists: Zelimkhan Bakaev en André Schürrle waren het eindstation van zijn passes. Eerstgenoemde maakte ook het openingsdoelpunt: 1-3.Niet alleen Til maakte zijn debuut in de basis, ook Schürrle stond voor het eerst aan de aftrap. Anders dan de AZ'er deed hij vorige week ook al een helft mee, maar kon toen zijn stempel niet drukken. Oud-NEC'er Jordan Larsson maakte eveneens zijn eerste minuten en deed dat net als Til en Schürrle vanaf de aftrap.

Met de nieuwelingen in de basis opende Bakaev de score uit een mooie pass van Schürrle: hij kwam één-op-één met keeper Evgeniy Gorodov uit een counter en rondde simpel af na ruim een half uur. Vlak voor de pauze schoot hij opnieuw knap binnen na goed werk van Til. De Nederlander zette vol druk na balverlies, heroverde hem en stelde Bakaev in staat om zijn tweede te maken.

Na zeventig minuten deed Til weer van zich spreken: na een balverovering op het middenveld gaf Til met de buitenkant van de voet de bal aan de Duitser, die knap raak schoot in de verre hoek. Een kwartiertje voor tijd bezorgde Ablay Mbengue de thuisploeg nog een eretreffer, maar dat deed aan het succesvolle (basis)debuut van Til, Schürrle en (in mindere mate) Larsson niets af.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020