Keizer loopt in competitiestart direct puntverlies op: 1-1

Keizer loopt in competitiestart direct puntverlies op: 1-1

11 augustus 2019 – Marcel Keizer is in de eerste speelronde van de Primeira Liga zondagavond direct tegen puntverlies aangelopen. Op bezoek bij CS Marítimo repareerde de Portugese grootmacht een vroege achterstand nog wel, maar kon die niet meer omzetten in een overwinning (1-1). Zodoende krijgt Keizer na het forse verlies in de Supercup de volgende tik te verwerken, met name omdat het veldspel te wensen overliet. Met Bas Dost op de bank begon Keizers formatie, dat vorige week een keiharde tik kreeg met de 5-0 (!) nederlaag tegen Benfica, zeer slecht. John Cley werd weggestuurd in de diepte, gaf knap voor, waarna Getterson simpel kon binnenlopen namens de thuisploeg. Een nieuwe tik voor Keizer, die in de zomerstop weinig grote namen kon halen: het binnenboord houden van Bruno Fernandes was de grootste winst voor de Nederlandse coach.

De sterspeler van Sporting liet na een half uur zien waarom veel Europese topclubs achter hem aan zaten. Hij legde de bal na een afgeslagen corner perfect op het hoofd van Sebastian Coates, na een knappe individuele actie. De centrale verdediger kopte uitstekend raak: 1-1.

En hoewel Keizer Dost inbracht en aanvallender ging spelen, kon hij niet voorkomen dat Sporting net als vorig seizoen op het eiland Madeira puntverlies opliep. Sporting kreeg een paar grote kansen, met name via Raphinha. De Braziliaan was niet zuiver in de afronding en schoot vlak voor het einde nog twee keer tegen de paal, al deed hij dat uiteindelijk in buitenspelpositie.

Met een paar vrije trappen en via Daizen Maeda was de thuisploeg zelfs nog het dichtst bij de winnende goal, maar beide teams vonden het gaatje niet meer. Zodoende loopt Keizer met Sporting direct achter de feiten aan, want kampioen Benfica won haar eerste wedstrijd wel. FC Porto verloor overigens, waardoor Keizer die wel onder zich houdt.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 26 augustus 2019

  2. zondag 25 augustus 2019

  3. zaterdag 24 augustus 2019