FC Utrecht medekoploper na weer comeback tegen Zwolle

FC Utrecht medekoploper na weer comeback tegen Zwolle

11 augustus 2019 – FC Utrecht heeft ook de tweede wedstrijd van dit Eredivisie-seizoen winnend afgesloten. Het team draaide net als vorige week een achterstand snel om, ditmaal een treffer van Sander van de Streek en een raak geschoten penalty van Simon Gustafsson. Ook Willem Janssen deed nog een duit in het zakje: hij schoot een corner van Adam Maher hard achter PEC Zwolle-keeper Xavier Mous. FC Utrecht schoot uit de startblokken. Al in de eerste minuut passeerde Gyrano Kerk makkelijk zijn directe tegenstander Yuta Nakayama. De voorzet van de vleugelaanvaller ging gevaarlijk in de richting van Nick Venema, maar die kon zijn schot geen richting meegeven. Uitblinker Kerk probeerde het niet veel later van dichtbij, maar zag zijn poging net naast het doel van Xavier Mous vliegen.

FC Utrecht bonkte flink op de deur bij PEC en was dicht bij de 1-0 toen Kerk het vanuit een moeilijke hoek probeerde. De paal bracht redding voor de uitploeg, die werd overrompeld. Volledig tegen de verhoudingen in was het echter PEC Zwolle dat op voorsprong kwam. Gustavo Hamer schoot een vrije trap langs de muur richting het doel en FC Utrecht-keeper Maarten Paes kreeg zijn handen er niet goed tegen: 0-1.

Ondanks deze tegenslag ging FC Utrecht verder waar het gebleven was. De ploeg van John van den Brom kwam een aantal keer gevaarlijk in de buurt van het PEC-doel, maar een doelpunt leverde het niet op. Kerk probeerde het in de korte hoek, maar Xavier Mous was goed bij de les en keerde het schot. Ook een halve omhaal van Kerk leverde geen doelpunt op. Utrecht was verreweg het betere team, maar vergat zichzelf te belonen. Een schot van Simon Gustafsson werd door Mous gestopt en de rebound viel voor de voeten van Issah Abass. Mous herstelde zijn eigen foutje en hield de inzet van Abass knap uit zijn doel.

Wat FC Utrecht voor rust niet lukte, lukte na de thee direct wel: al na twee minuten schoot Sander van de Streek de gelijkmaker achter de kansloze Mous. Kerk passeerde knap zijn directe tegenstander en legde de bal goed terug, waarna Van de Streek geen moeite had om de bal in het doel te werken. Een minuut later kwam de volgende tik alweer voor de bezoekers - die vorige week ook een voorsprong uit handen gaven tegen Willem II. Mous tikte Abass neer in het zestienmetergebied en arbiter Siemen Mulder wees resoluut naar de stip. Specialist Gustafsson pakte dit cadeautje dankbaar uit en binnen no time had Utrecht net als tegen ADO Den Haag de achterstand ongedaan gemaakt. 

Door de achterstand gaf PEC Zwolle steeds meer ruimte weg achterin en de uitploeg moest goed uitkijken voor de snelle aanvallers van Utrecht. Toch profiteerde de thuisploeg daar niet of nauwelijks van. Het spel viel na de twee snelle doelpunten enigszins stil en lange tijd werden er nauwelijks kansen gecreëerd door beide ploegen. Toch was het de thuisploeg die uiteindelijk toesloeg en wel via een corner. Maher bracht de bal goed voor het doel en uiteindelijk viel deze voor de voeten van Willem Janssen, die niet twijfelde en hard raak schoot.

Even dacht Iliass Bel Hassani de spanning terug te brengen in de wedstrijd, maar Paes voorkwam dat met een geweldige redding. De PEC-speler tikte de bal knap naar de verre hoek, maar de keeper van Utrecht strekte zich helemaal uit en voorkwam op deze manier een tegentreffer. Johnsen probeerde met het eindsignaal in zicht nog een voorzet te geven achter zijn standbeen langs, maar het illustreerde de wedstrijd van de jonge Noor. De poging vloog achter het doel van Utrecht, tot grote onvrede van PEC-coach John Stegeman. Zo wint Utrecht dus ook de tweede wedstrijd van dit seizoen en kan het met een goed gevoel toewerken naar de wedstrijd van volgende week tegen Feyenoord.

Opstellingen en beoordelingen*:
FC Utrecht: Maarten Paes 6; Sean Klaiber 6, Willem Janssen 7, Justin Hoogma 6,5, Leon Guwara 6; Sander van de Streek 7, Adam Maher 6,5, Simon Gustafsson 7; Gyrano Kerk 7,5, Issah Abass 6,5 (Rico Strieder -), Nick Venema 5,5 (Patrick Joosten 6)

PEC Zwolle: Xavier Mous 6,5; Gustavo Hamer 6,5 (Sai van Wermeskerken -), Etienne Reijnen 6, Rick Dekker 6, Kenneth Paal 5; Dean Huiberts 5 (Jarno Westerman -), Zian Flemming 6,5, Yuta Nakayama 5; Iliass Bel Hassani 6, Lennart Thy 4,5, Dennis Johnsen 4,5

Man of the Match: Gyrano Kerk
*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 26 augustus 2019

  2. zondag 25 augustus 2019

  3. zaterdag 24 augustus 2019