Schwaab keert terug bij PSV en tekent voor één jaar

Schwaab keert terug bij PSV en tekent voor één jaar

11 augustus 2019 – PSV heeft Daniel Schwaab (30) officieel alweer teruggehaald. De centrale verdediger tekent een eenjarig contract en komt daarmee terug op zijn beslissing van eerder deze zomer om te vertrekken uit Eindhoven. "Na drie maanden veel tijd met mijn vrouw en kinderen te hebben doorgebracht, is de honger terug", laat hij weten over zijn keuze van destijds om te vertrekken.Op de clubsite wordt de overeenkomst officieel bekend gemaakt, nadat het Eindhovens Dagblad het nieuws zaterdag al op de radar kreeg. "Het vuur brandt weer. Met de volledige steun van mijn gezin ga ik nu met veel ambitie verder bij PSV", aldus Schwaab, die ervaring moet toevoegen aan de achterhoede van de Eindhovenaren.

"Op en naast het veld is hij een voorbeeld voor alle spelers en een verlengstuk voor de technische staf", looft trainer Mark van Bommel over de Duitser, die deze zomer individueel trainde en bij SC Freiburg aan zijn conditie werkte en dus snel inzetbaar is voor Van Bommel. "Iedere groep heeft een aantal van dit soort spelers nodig, dus ik ben erg blij dat Daniel weer terug is."

Concurrentie
De rentree is slecht nieuws voor Trent Sainsbury en Derrick Luckassen. Laatstgenoemde kreeg min of meer eerder al te horen dat hij overbodig geworden was nadat hij niet in de Europese wedstrijdselectie zat, ook voor Sainsbury wordt het perspectief minder. Hij trainde zondagochtend al bij het beloftenteam en mag vertrekken. Dat laatste geldt ook voor middenvelder Bart Ramselaar. "We verwachten in de komende weken afscheid te nemen van enkele spelers die nu nog minder zicht op speeltijd hebben", aldus technisch manager John de Jong. 

Met Nick Viergever en Timo Baugartl heeft Mark van Bommel in principe twee goede centrale verdedigers, maar toen de club de Champions League-voorronde verloor van FC Basel stond Luckassen nog in de ploeg. De voetballer die terugkeerde van zijn verhuurperiode bij Hertha BSC kreeg na de duels een hoop kritiek op zijn optreden. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 augustus 2019

  2. vrijdag 16 augustus 2019