Slot zag goede eerste, maar slechte tweede helft van AZ

Slot zag goede eerste, maar slechte tweede helft van AZ

11 augustus 2019 – AZ-trainer Arne Slot was ondanks de 0-2 zege niet helemaal tevreden met het optreden van zijn elftal tegen RKC Waalwijk zondagmiddag. Met name in de tweede helft kon het spel hem niet bekoren. "De energie zat er niet meer in", zag de oefenmeester, die daar kritisch over was.Tegenover FOX Sports vertelde hij over hoe hij de wedstrijd werd beleefd. "Daarom liep ik het veld niet positief af", legde hij uit over het zwakke deel. "Maar de eerste helft was goed, we maken mooie goals." Alleen in de tweede helft lukte het AZ niet om de score uit te bereiden, ondanks dat de opponent heel de wedstrijd met een man minder speelde na een snelle rode kaart voor Juriën Gaari.

"We werden geholpen dat ze met tien kwamen te spelen of het zorgde er bij ons juist voor dat we nog slordiger werden", dacht Slot, die niet helemaal ontspannen op zijn stoel zat. "Ik had het gevoel dat als ze uit een counter de 1-2 hadden gemaakt, dat het nog uit gemaakt was." Die aansluitingstreffer viel - met een beetje mazzel voor AZ - echter niet meer.

Ondanks het feit dat AZ na vijf officiële duels nog geen goal tegen kreeg en bovenaan de Eredivisie staat, kon Slot niet helemaal tevreden zijn. "Als we donderdag met zoveel balverlies spelen tegen FC Mariupol, dan kunnen we onze borst natmaken. Maar we hebben gewonnen met 0-2, dat is het belangrijkste. Maar we kunnen echt beter dan dit."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020