Stam wijt nieuw puntverlies Feyenoord deels aan vermoeidheid

Stam wijt nieuw puntverlies Feyenoord deels aan vermoeidheid

11 augustus 2019 – Feyenoord-trainer Jaap Stam vond zijn ploeg 'niet fris en niet scherp genoeg' in het duel tegen sc Heerenveen. Feyenoord had lang de voorsprong in handen, maar vlak voor tijd kwamen de Friezen langszij (1-1). Voetballend bracht Feyenoord volgens Stam te weinig, maar de reden voor dit nieuwe puntverlies ligt volgens de oefenmeester ook voor een groot deel op fysiek gebied."Het heeft ook te maken met de wedstrijd die je al in de benen hebt", zegt Stam na afloop tegen FOX Sports. Feyenoord speelde donderdag in de eigen Kuip tegen Dinamo Tbilisi in de voorronde van de Europa League. "Er zat een bepaalde vermoeidheid in. Wij hebben bepaalde kwaliteiten en gaan punten pakken, maar het fysieke aspect is ook belangrijk."

Over het tegendoelpunt dat de Rotterdammers kregen was de coach overigens óók duidelijk. "We weten dat hij dat kan. Die bal mag er nooit in. Er had iemand op hem af moeten sprinten", aldus de oefenmeester, die bijval kreeg van Kenneth Vermeer. Ook hij vond dat de bal er niet in had gemogen. 

Lees ook: Ook in tweede duel puntverlies voor inspiratieloos Feyenoord

Robots 
Ondanks de vermoeidheid is het nieuwe gelijkspel volgens Stam ook het gevolg van matig spel. "We kiezen veel te snel voor de lange bal en zouden meer speldaandeel moeten hebben. Het is niet goed genoeg geweest. Je gaat onder druk gezet worden, want je weet hoe hier gespeeld gaat worden. Je moet diepte maken, maar we kunnen spelers niet besturen als robot. Zo werkt het niet. Iedereen wil resultaat, alleen op dit moment is het niet zo dat wij elke wedstrijd makkelijk gaan winnen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020