Arsenal nog zonder aankopen moeizaam langs Newcastle

11 augustus 2019, 16:56

Arsenal is het Premier League-seizoen zondagmiddag begonnen met een minimale overwinning op Newcastle United. Pierre-Emerick Aubameyang maakte na een uur spelen het enige doelpunt van de wedstrijd (0-1), waarin Jetro Willems zijn debuut maakte in de Engelse competitie als invaller. De back deed ruim een half uur mee bij The Magpies.

Arsenal haalde op de slotdag van de transfermarkt David Luiz en Kieran Tierney nog binnen, maar het verdedigende duo ontbrak tegen Newcastle United. Luiz zat op de bank, maar bleef daar ook. Mesut Özil en Sead Kolašinac ontbraken eveneens, vanwege het incident van enkele weken geleden. Tijdens het duel kwamen wel de berichten naar buiten dat er de verdachten [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/354368/twee-verdachten-van-overval-op-ozil-opgepakt-in-engeland/,_blank,gearresteerd] waren.

Unai Emery hield ook miljoenenaanwinsten Dani Cabellos, Gabriel Martinelli en Nicolas Pépé op de bank. Het trio - dat na het enige doelpunt in zou vallen - zag hoe in het regenachtige Newcastle United hun collega's in de basiself het verschil moeizaam kon maken tegen de ploeg van Steve Bruce, die onder andere topaankoop Joelinton wel had opgesteld.

Aubameyang was het hele duel de gevaarlijkste man aan de kant van Arsenal: eerste raakte hij de vuisten van Martin Dubravka, maar na een klein uur spelen scoorde hij alsnog. De verdediging, onder wie de ongelukkige Willems, zag de aanvaller over het hoofd en na een knappe bal van Ainsley Maitland-Niles nam de Gabonees de bal eveneens knap aan, waarna hij hem achter de uitkomende Dubravka werkte.

Overtuigend was de seizoensstart van The Gunners allesbehalve, maar in dat soort duels liet het de laatste jaren wel steevast punten liggen, terwijl Arsenal nu het seizoen begint met drie punten. Met alle zomeraankopen op de bank ligt er bovendien nog perspectief voor de formatie van Emery.

Overige uitslag:

Leicester City - Wolverhampton Wanderers 0-0

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen