Dortmund laat verdediger Toprak naar Werder Bremen vertrekken

Dortmund laat verdediger Toprak naar Werder Bremen vertrekken

11 augustus 2019 – Werder Bremen heeft zich versterkt met Ömer Toprak. De Turkse centrale verdediger wordt voor een jaar gehuurd van Borussia Dortmund, waarna de club de mogelijkheid heeft hem definitief over te nemen. De deal is door beide clubs bevestigd via de officiële kanalen.De 30-jarige Toprak speelde sinds de zomer van 2017 voor Dortmund, dat hem destijds overnam van Bayer Leverkussen. Dortmund betaalde twaalf miljoen euro voor de verdediger. Daarvoor speelde hij voor sc Freiburg. In zijn eerste seizoen was hij één van de vaste waarden bij de Duitse topclub, maar onder de nieuwe trainer Lucien Favre raakte hij vorig seizoen steeds meer uit beeld. Nu gaat hij zijn geluk dus in Bremen beproeven.

Zeer sterk
Bij de nummer 8 van de Bundesliga van vorig seizoen, waar ook Davy Klaassen onder contract staat, zijn ze zeer tevreden met de komst van de ervaren mandekker. "Ömer is een snelle centrumverdediger die al jaren op het hoogste niveau speelt. We zijn erg blij dat hij voor ons heeft gekozen. Hij speelde laatst een zeer sterke wedstrijd in de Supercup tegen Bayern München en kan ons direct helpen", zegt trainer Florian Kohfeldt op de clubwebsite.
Toprak zelf besloot voor Werder te kiezen na gesprekken met de trainer en de technisch directeur.

"Ik wil mijn steentje bijdragen om de positieve ontwikkeling van Werder Bremen voort te zetten", aldus de aanwinst op het digitale thuis van zijn nieuwe club. Toprak opent het seizoen met Werder Bremen volgende week zaterdagmiddag met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 9 augustus 2020

  2. zaterdag 8 augustus 2020

  3. vrijdag 7 augustus 2020