Spoorboekje: Bayern in actie, AZ-stadion en KKD-duels

Spoorboekje: Bayern in actie, AZ-stadion en KKD-duels

12 augustus 2019 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 12 augustus.
Nieuws

Waar gaat AZ Europees spelen?
Nadat zaterdag een deel van het dak van het AFAS Stadion in Alkmaar instortte, ging de blik van AZ meteen naar donderdag. Dan speelt de ploeg uit Alkmaar namelijk de wedstrijd FC Mariupol in de voorronde van de Europa League. De vraag is waar AZ dit duel gaat spelen. In een stadion van een collegaclub: volgens de geruchten het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. Feit is wel dat er snel een beslissing moet komen, want de UEFA wacht niet. Wellicht dat er vandaag meer duidelijkheid komt.

Specials

ErediVisie
AZ en FC Utrecht staan na twee wedstrijden bovenaan de Eredivisie met zes punten uit twee duels, gevolgd door onder andere het winnende Ajax en PSV. Feyenoord verspeelde opnieuw punten in Friesland, waar Ibrahim Dresevic wederom scoorde. Verder ging het heel vaak over de VAR én werden er opvallend veel penalty's gemist. Dat en meer in onze wekelijkse rubriek ErediVisie. 

Wedstrijden

Jong AZ - Telstar (20.00 uur)
Andries Jonker zat op de bank bij FC Barcelona, Bayern München en Wolfsburg, maar moet vanavond in een hele andere setting gaan presteren. Hij maakt namelijk zijn debuut op de bank als hoofdtrainer van Telstar. Tegen Jong AZ wordt ook voor de ploeg uit Velsen het nieuwe seizoen in de Eerste Divisie afgetrapt. Jong AZ zou dit duel in het AFAS Stadion spelen, maar vanwege het dakdrama van zaterdag wordt uitgeweken naar het trainingscomplex waar normaal wordt gespeeld.

Jong PSV - FC Den Bosch (20.00 uur)
Het was een onrustige zomer voor FC Den Bosch. Eigenaar Kakhi Jordania wilde beslag laten leggen op eigendommen van de club, nadat zijn overname was mislukt. Een faillissement dreigde, maar werd afgewend. En dus kan Den Bosch gewoon aan het nieuwe seizoen beginnen. Jong PSV is de tegenstander en dus gaat dit duel tussen de nummers 3 en 4 van vorig seizoen. Vorig seizoen deed Den Bosch lang mee om promotie. Zetten zij vanavond meteen de eerste stap naar opnieuw een goed seizoen?

Energie Cottbus - Bayern München (20.45 uur)
Het seizoen van Bayern München begon vorige week met de nederlaag in de Supercup tegen Borussia Dortmund. Vanavond opnieuw een bekerduel, maar dan in het meest prille begin van de DFB-Pokal. Tegenstander in de eerste ronde van het bekertoernooi is Energie Cottbus, dat uitkomt op het vierde niveau en in 2009 nog in de Bundesliga speelde. Bayern is bekerhouder en dus mag dit affiche helemaal geen probleem zijn.

Voetbal op tv

20.00 uur: Jong PSV - FC Den Bosch, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de KKD
20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbaltalkshow
20.30 uur: Energie Cottbus - Bayern München, ARD, live verslag van het duel in de DFB-Pokal

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 26 augustus 2019

  2. zondag 25 augustus 2019

  3. zaterdag 24 augustus 2019