Wormuth: "De scheidsrechters verliezen de wedstrijd, niet wij"

Wormuth: "De scheidsrechters verliezen de wedstrijd, niet wij"

11 augustus 2019 – Heracles-trainer Frank Wormuth heeft geen goed woord over voor het optreden van scheidsrechter Kevin Blom en de VAR bij het uitduel van zijn ploeg met Fortuna Sittard. Heracles gaf de zege uit handen door een dubieuze penalty diep in de blessuretijd. "Scheidsrechters, het was een slechte wedstrijd voor jullie."Heracles beklaagde zich al eerder in de wedstrijd over de scheidsrechter toen een doelpunt van Mauro Júnior werd afgekeurd, omdat Cyriel Dessers een overtreding zou hebben gemaakt. Wormuth kan het niet bevatten als hij de beelden terugziet. "Kom op, het was geen overtreding", zegt hij tegen FOX Sports. "Hij valt over zijn eigen voeten, ongelofelijk. Het is voetbal, het is een contactsport. Er is geen intentie om hem te raken."

Lees ook: Heracles ziet zege na dubieuze penalty aan neus voorbij gaan

Ondanks de afgekeurde goal leek Heracles nog te gaan winnen, maar Blom legde de bal in de slotfase op te stip na hands van Dessers. Volgens Wormuth klopte ook hier niks van, omdat Dessers zijn handen in een natuurlijke houding had. "Scheidsrechters, het was een slechte wedstrijd voor jullie. Jullie verliezen de wedstrijd, niet wij. Soms is het beter om zonder scheidsrechters te spelen, dat is rechtvaardiger."

Kansen afmaken
Wormuth steekt echter ook de hand in eigen boezem, want volgens hem had Heracles het puntverlies ook deels aan zichzelf te wijten. "Wij speelden fantastisch vandaag, maar wij scoorden niet. Als je dat doet, heeft niemand het over de rest", doelt hij op de beslissingen van de arbitrage. "Wij zijn verantwoordelijk voor de 1-1, want wij konden niet scoren."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 november 2019

  2. donderdag 21 november 2019