Promes baalt van reserverol: "Maar ik moet het verdienen"

Promes baalt van reserverol: "Maar ik moet het verdienen"

11 augustus 2019 – Ajax-aankoop Quincy Promes begon de afgelopen drie wedstrijden bij zijn nieuwe club op de bank, ondanks dat hij deze zomer als één van de grote aankopen werd gepresenteerd in Amsterdam. De aanvaller baalt van die reserverol, maar vindt het ook logisch gezien de flinke concurrentie in de voorhoede bij Ajax. "Ik moet vechten voor mijn plek."In de Johan Cruijff Schaal tegen PSV stond Promes, die deze zomer voor iets meer dan vijftien miljoen euro van Sevilla naar Ajax kwam, nog in de basis. Maar tegen Vitesse, PAOK en gisteravond tegen FC Emmen moest hij vanaf de bank beginnen. Tegen de club uit Drenthe was hij als invaller verantwoordelijk voor de assist bij de 4-0 van Klaas-Jan Huntelaar. "Ik wil belangrijk zijn voor het team en gelukkig kon ik dat in deze invalbeurt zijn", zegt Promes na afloop voor de camera van Voetbal International.

Lees ook: Ajax beleeft kinderlijk eenvoudige avond tegen FC Emmen: 5-0

Hij is niet blij met zijn rol als reserve, maar relativeert dat meteen. "Ik ben gehaald voor de basis, alleen hebben we te maken met concurrentie. De jongens die nu op mijn positie staan hebben het vorig seizoen uitstekend gedaan. Wat ik moet doen is vechten voor mijn plek en daar ben ik keihard mee bezig. Dus ik baal wel, maar ik moet het eerst gewoon verdienen."

Van de Beek
Met de aankoop van Promes wilde Ajax vast voorsorteren op een eventueel vertrek van smaakmakers Hakim Ziyech of David Neres uit Amsterdam. Deze week werd echter bekend dat zij allebei in Amsterdam blijven. Alleen achter de naam van Donny van de Beek staat voor dit seizoen nog een vraagteken, gezien de grote belangstelling van Real Madrid. "Het is zijn keuze uiteindelijk, maar ik hoop dat hij blijft", zegt Promes. "Donny is onmisbaar."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020