'Kompany stunt en haalt Chadli naar Anderlecht'

'Kompany stunt en haalt Chadli naar Anderlecht'

11 augustus 2019 – Anderlecht gaat zich op korte termijn versterken met Nacer Chadli. De 30-jarige buitenspeler moet voor een seizoen gehuurd gaan worden van AS Monaco en de Belgische topclub van Vincent Kompany helpen de weg omhoog weer in te zetten na een dramatische seizoenstart. De overgang is zo goed als rond.Volgens de krant Het Laatste Nieuws is Chadli inmiddels in Brussel gearriveerd om zijn huurtransfer naar Anderlecht helemaal af te ronden. De club huurt hem zonder optie tot koop als de medische keuring geen problemen aan het licht brengt. Chadli is bij zijn huidige club Monaco op een zijspoor terechtgekomen en wil bij Anderlecht in beeld blijven voor de nationale ploeg met het oog op het EK van komende zomer. Chadli speelde tot dusver 56 interlands voor België en maakte daarin zes doelpunten.

Bergafwaarts
Als de transfer van Chadli naar Anderlecht wordt afgerond, is het voor het eerst dat hij in zijn vaderland gaat spelen. Hij speelde in de jeugd van Standard Luik, maar vertrok toen naar Nederland om bij AGOVV in Apeldoorn te gaan voetballen. Hier maakte hij indruk en verdiende hij een transfer naar FC Twente. Hier speelde hij drie seizoenen en won hij de KNVB-beker, waarna een overstap naar Tottenham Hotspur volgde. In Londen speelde hij flink wat wedstrijden, maar na zijn vertrek naar West Bromwich Albion ging het bergafwaarts. Bij Monaco scoorde hij vorig seizoen niet in zestien duels.

Chadli moet Anderlecht uit het slop gaan trekken. Speler en coach Vincent Kompany zag zijn ploeg in de eerste drie competitieduels slechts twee punten pakken, waardoor de club op de twaalfde plaats staat. In Brussel wordt Chadli ploeggenoot van Nederlanders Michel Vlap en Philippe Sandler, die deze zomer eveneens nieuw zijn.

Lees ook: Kompany houdt vertrouwen in Anderlecht ondanks zwakke start

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 9 augustus 2020

  2. zaterdag 8 augustus 2020

  3. vrijdag 7 augustus 2020