Onbegrip Buijs en Te Wierik: "Ene week geel, andere week rood"

11 augustus 2019, 10:02

Veel onbegrip bij FC Groningen na afloop van de met 1-3 verloren thuiswedstrijd tegen FC Twente. De Trots van het Noorden eindigde de wedstrijd met negen man na rode kaarten van Ramon Lundqvist en Mike te Wierik. Na afloop zegt trainer Danny Buijs te hopen dat er snel duidelijkheid komt wat betreft de regels rond gele en rode kaarten.

"Vorige week was het geel en nu is het rood", begint Buijs tegenover FOX Sports zijn analyse over de eerste rode kaart van Lundqvist. Hij onderbrak op het middenveld een veelbelovende aanval van Twente met een overtreding van achteren. Vorige week deed FC Emmen-middenvelder Michael Chacon hetzelfde tegen Groningen en hij werd bestraft met geel. "Het zou fijn zijn als er duidelijkheid is over of iets geel of rood is en niet de ene week geel en de andere week rood", zegt Buijs.

Lees ook: Bax geeft twee keer rood aan Groningen: "Sta hier volledig achter"

Rotschop

Ook aanvoerder Te Wierik haalt de situatie van vorige week erbij. "Als je de ene week geel krijgt en de andere week rood, dat gaat er bij mij niet in. Het is heel frustrerend", zegt hij tegen FOX Sports. Te Wierik zelf maakte de wedstrijd ook niet vol na een overtreding in de blessuretijd van de eerste helft, die door scheidsrechter Bax eveneens met rood werd bestraft. Te Wierik is het daar niet mee eens. "Ik had geen intentie om hem een rotschop te geven. Het is wild inkomen, maar ik probeer nog weg te draaien en schamp hem alleen."

Lees ook: Negental FC Groningen thuis onderuit tegen FC Twente

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen